Nytt 2023

Nytt 2022

Nytt 2021

Nytt 2020

Nytt 2019

Nytt 2018

Nytt 2017

Nytt 2016

Nytt 2015

Nytt 2014

Nytt 2013

21. november

BASF Brattvåg solgt til Marine Ingredients

Felles pressemelding

BASF selger Omega-3 produksjonsanlegg for fiskeoljer til Marine Ingredients

Ludwigshafen, Tyskland / Mount Bethel, PA, USA - November 21, 2014 - BASF har signert en avtale om å selge sitt produksjonsanlegg for medium konsentrert omega-3 fiskeoljer i Brattvåg, Norge, til Marine Ingredients, en ledende produsent av marint baserte ingredienser og kundetilpassede produkter. Begge parter er enige om ikke å offentliggjøre finansielle detaljer rundt transaksjonen som forventes være gjennomført i Q1 2015.

Som en del av avtalen overføres de 47 ansatte som jobber i Brattvåg fra BASF til Marine Ingredients. Med oppkjøpet vil Marine Ingredients få bedre kontroll på produksjon av omega-3, som er sentralt i deres virksomhet, og vil dermed utvide deres evne til å betjene markedet med kundetilpassede løsninger.

BASF som er en global markedsleder innen omega-3, vil fokusere sine aktiviteter på markedssegmentet for høykonsentrert omega-3 , etter oppkjøpene av Equateq (nå BASF Pharma Callanish) i 2012 og Pronova Biopharma i 2013. Høy konsentrert omega-3 fettsyrer for forbrukernes helse, klinisk ernæring og farmasøytiske produkter er en av de viktigste vekstområdene for BASF's Nutrition & Health division.

Gjennom økt bevissthet på de helsemessige fordelene, har omega-3 blitt en stadig viktigere del av markedet for kosttilskudd, funksjonell mat og farmasøytiske produkter. Flere tusen kliniske studier har undersøkt de potensielle helsemessige fordelene av omega-3 fettsyrer. De fleste av disse studiene har konkludert med at omega-3 er gunstig for menneskers helse og fremhevet sine kardiovaskulære fordeler.

Om Marine Ingredients

Marine Ingredients har vært i omega-3 bransjen siden 1984, og er en ledende produsent av mykgelatin kapsler og flytende formuleringer basert på høykvalitets omega-3. Marine betjener merkevarer innen helsekost, naturmedisin, direktesalg og dagligvaremarkedet; og samarbeider nært med kvalitetsbevisste markedsføringsfirmaer, for å utvikle og produsere spesielle produkter. Vi er et vertikalt integrert selskap, som tilbyr våre kunder vitenskapelig og teknisk support, og sitter på høy kunnskap og forståelse av markedet, gjennom 30 års erfaring i omega-3 bransjen. Ytterligere informasjon om Marine Ingredients er tilgjengelig på www.marine-ingredients.com

Om BASF

I BASF skaper vi kjemi- og det har vi gjort i 150 år. Vår produktportefølje spenner fra kjemikalier, plast, og foredlingssprodukter til plantevernmidler og produkter for olje og gass. Som verdens ledende selskap innen kjemisk industri kombinerer vi økonomisk suksess med samfunnsansvar og miljøvern. Gjennom vitenskap og innovasjon gjør vi våre kunder i tilnærmet alle bransjer i stand til å leve opp til samfunnets nåværende og fremtidige behov. Våre produkter og systemløsninger bidrar til å bevare ressurser, sikre sunn mat og kosttilskudd, samt bidrar til å forbedre livskvaliteten. Vi har oppsummert dette bidraget i vårt forretningsformål: We create chemistry for a sustainable future. I 2013, oppnådde BASF en omsetning på ca. 74 milliarder, og hadde ved årsskiftet mer enn 112.000 ansatte. Ytterligere informasjon om BASF finnes på Internett på www.basf.no

Media Contacts:

Bruce A. Miller, Jr. Laila Hopen Marmetschke

Executive Vice President Marine Ingredients Communications BASF A/S

E-Mail: bruce@marine-ingredients.com E-Mail: laila.hopen@basf.com

Phone: +1 570 897 8900 Phone: +45 326 60783